Prečo existuje expirácia a prečo sa za jej predĺženie platí?

19.11.2016 2166x

Expirácia určuje obdobie, dokedy treba jazdu odjazdiť, inak prepadne. Spravidla je to 1 rok od zakúpenia.

Prečo expirácia existuje a prečo sa za jej predĺženie platí sa dozviete v tomto blogu.

Dôvod 1: prídite na jazdu

Kedysi expirácia nebola, jazdy bolo možné držať donekonečna. To však spôsobovalo, že na pomerne dosť jázd ľudia zabudli alebo si ich donekonečna odkladali. Aby sme ich "donútili" na jazdu aj prísť, zaviedli sme dátum expirácie. Keď má človek v mysli nejaký deadline, správa sa inak ako keď to môže donekonečna odkladať.

Dôvod 2: Meníme autá

Hoci to pôvodne nebolo v pláne, nakoniec to robíme tak, že občas aj vymeníme auto. Chceme zachovať atraktívnosť služby NaTesle.sk a chceme mať v ponuke to najnovšie. To nás napríklad aj odlišuje od konkurencie, ktorá za podobné ceny jazdí na 3 ročnom aute dokonca bez základného autopilota. Automobilka Tesla ceny áut obyčajne len dvíha a zároveň aj v autách je viacej výbavy.

Dôvod 3: Menia sa podmienky jázd

Keďže sa jazdí na čoraz drahších autách, rastú aj ceny za jazdu. Takisto aj my sa učíme, získavame skúsenosti a na základe toho sa menia aj podmienky a možnosti jázd. Pôvodne napríklad nebolo možné k jazdám objednať krásny darčekový poukaz.

Predĺženie expirácie

Expirácia samozrejme nie je nemenná. Za poplatok podľa cenníka je možné k expirácii pridať ďalší rok. Vo viacerých prípadoch vieme expiráciu predĺžiť o pár mesiacov aj bezplatne. Našim cieľom nie je zarábať bez protislužby, ale prinútiť ľudí na jazdu aj prísť.

Z uvedených dôvodov predĺženie expirácie nemôže byť bezplatné, inak by nemalo zmysel. Cena za predĺženie expirácie odráža nárast ceny auta a je daňou za to, že zákazník na jazdu celý rok neprišiel.

Pre bežného zákazníka, ktorý chce ísť na jazdu, nájde si vhodný termín a príde, je celá expirácia irelevantná. Lepšie je na jazdu prísť čím skôr ;-)



« Blog