Kam ísť jazdiť

08.02.2016 17349x

Tento blog platí pre 1, 2 a 3hod. jazdy.
30min. jazdy majú pevne určenú trasu, ktorá zahŕňa aj úsek, kde sa dá naplno pocítiť preťaženie a aj úsek po diaľnici, kde sa dá vyskúšať vyššia rýchlosť.

Trasa pre Tvoju jazdu NaTesle nie je dopredu určená, no existujú dve obmedzenia: čas a dojazd. Trvanie je spravidla 1, 2 alebo 3 hodiny. Dojazd (spotreba), ktorý môžeš minúť, je 60 kilometrov pre hodinu jazdenia. Kvôli maximalizácii zážitku z jazdy odporúčame nasledovné:

Málo frekventovaná cesta

Nechceme predsa stáť v zápche. Tesla je hlavne o zrýchlení. Ak je doprava minimálna, dá sa zastaviť na nulu a naplno cítiť forsáž pri zatlačení pedálu.

Kvalitný povrch

Tesla je limuzína, nie offroad.

Vyhnúť sa diaľniciam

Na diaľnici sa síce dá ísť rýchlejšie, ale to je všetko. Tesla však nie je o rýchlosti, ale o zrýchlení. Ísť z 0 na sto za 2,7 sekundy je pôsobivejšie ako ísť plynulých 130 km/h na tempomate. Diaľnica je nuda, urobíš kilometre rýchlejšie, ale moc si to neužiješ. Navyše platí, že čím rýchlejšie ideš, tým rýchlejšie minieš svoj dojazd.


Cesta krajinou Ideálna trasa pre jazdu NaTesle.

Na čo je ešte dobré pamätať?

Všetci šoféri už na začiatku

Toto je dôležité si uvedomiť hlavne v prípade, ak šofér zvažuje, že na začiatok jazdy príde sám a v rámci jazdy sa zastaví v meste pre ostatných šoférov. Môžeme, ale strácame čas.

Aspoň 30 minút na šoféra.

Nie je nič horšie ako 4 chlapi na hodinovú jazdu. Daj si radšej dlhšiu jazdu. Ver mi, že jazda NaTesle je pre väčšinu ľudí najrýchlejšie plynúci čas, aký kedy zažili.

Začíname na nabíjačke

Nabíjanie Tesly prebieha v hluchých miestach medzi jazdami, kedy riešime papierovačky, ľudia sa fotia, prípadne zoznamujú s Teslou. Čas vyhradený na jazdu tak využiješ lepšie.

Ako si vybrať najlepšiu trasu?

Pre každú lokalitu máme takú odporúčanú trasu, aby čo najlepšie spĺňala vyššie uvedené podmienky. Každá odporúčaná trasa má aj úsek, kde sa dá naplno zažiť zrýchlenie z 0 na 100 km/h.

Ak chceš mať to najlepšie, nechaj si pred jazdou poradiť.


Chcem zažiť jazdu NaTesle


« Blog