Ako vznikol nápad robiť jazdy NaTesle

25.01.2015 2565x

Ako veľa ľudí, aj ja som začínal v zamestnaní. Mojím šťastím je, že ma bavilo robiť IT, kde sú celkom slušné mzdy. Časom som si niečo našetril a moja podnikateľská duša začala byť v zamestnaní nespokojná. Začal som teda rozmýšľať, ako by som mohol začať vlastné podnikanie.

Keďže sa zaujímam o dianie vo svete, neunikla mi správa, že vznikla nejaká nová automobilka (Tesla), ktorá predstavila nejaký nový automobil (Tesla Roadster). Výnimočné bolo, že tento automobil bol 100% elektrický. To ma zaujalo.

Neskôr pribúdali správy z Tesly o tom, aký je ten Roadster dobrý a že pripravujú čosi ďalšie (Model S). S prvými Modelmi S začali pribúdať recenzie na tento automobil a ja som sa stal silným fanúšikom Tesly s cieľom, jedného dňa nejaké auto od nich vlastniť.

Tu sa stretla moja túžba po Tesle s mojou túžbou po podnikaní. Vedel som, že veľa ľudí (aj v mojom okolí) je silnými fanúšikmi Tesly a radi by ju vlastnili. Keďže však ide o pomerne drahé auto, obávam sa, že veľa takýchto snov ostane nenaplnených. Tak prečo si na ňom aspoň nezajazdiť?

Dal som sa teda na výpočty. Ako prvé som musel určiť, ako dám dohromady peniaze na kúpu. Ku všetkým mojim úsporám som pridal dva úvery a na kúpnu cenu som dosiahol. Potom som prepočítal, koľko zhruba musím urobiť jázd a za koľko peňazí aby sa to aspoň ako - tak oplatilo. Keďže cena vyšla pomerne priaznivo, založil som Facebook stránku, objednal som auto a začal som pracovať na webe.

Všetko šlo našťastie podľa plánov, objednávky chodili, auto prišlo tiež a tak začali jazdy NaTesle



« Blog